logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Сьогодні у Львові починається міжнародний фестиваль «Фольклорний передзвін»

12-09-2019 17:08523

Сьогодні у Львові починається міжнародний фестиваль «Фольклорний передзвін»

Упродовж 12-15 вересня у Львівському палаці мистецтв триватиме ІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Фольклорний передзвін».

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

До участь у фестивалі запросили молодіжні танцювальні та вокальні фольклорні колективи з Республіки Польща, Словацької Республіки і України. Фестиваль відбуватиметься у формі культурно-мистецького табору учасників творчих колективів Польщі, Словаччини та України, на якому молодь вивчатиме польську, словацьку, лемківську, українську пісню і танець з репертуару колективів – учасників фестивалю.      

За словами організаторів, міжнародний фестиваль формує стимул і мотивації до вдосконалення, розвитку і збагачення репертуару кожного творчого колективу, а загалом – і власної національної культури, створює нові платформи для  співпраці в культурній сфері між закладами культури та громадськими організаціями.

«У результаті безпосереднього спілкування у творчому процесі між молоддю з різних країн  формується позитивне ставлення до інших народів та їх національних культур. В той же час  дуже важливо формувати позитивний імідж України, розвивати ідеї добросусідства, примирення і порозуміння», – йдеться в повідомленні.

Із програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Leopolis.news