logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Книжка Юрія Винничука увійшла в фінал європейського конкурсу

12-09-2019 17:19526

Книжка Юрія Винничука увійшла в фінал європейського конкурсу
Фото: dt.ua

Роман »Танго смерті» Юрія Винничука є одним із семи фіналістів цьогорічної Літературної нагороди Центральної Європи «Анґелус».

Про це пише «Польське радіо».

Сім книжок вийшло до фіналу 14-ї Літературної нагороди Центральної Європи «Анґелус». За премію поборються твори авторів з Австрії, Болгарії, Чехії, України, Німеччини та Росії. Переможця оголосять 19 жовтня.

У понеділок журі Літературної нагороди Центральної Європи «Анґелус» завершило своє засідання та оприлюднило прізвища цьогорічних фіналістів.

Цьогоріч журі вибрало сімох фіналістів із 105 назв, що були відібрані до нагороди. Вперше в історії премії «Анґелус» у її фіналі немає польського автора.

За цьогорічну Літературну нагороду Центральної Європи «Анґелус» боротиметься, серед інших, український письменник Юрій Винничук та його роман «Танго смерті» у перекладі Богдана Задури.

Також на нагороду претендують: чеська письменниця Бянка Беллова, болгарин Ґеорґі Ґосподинов, двоє росіян - Сєрґєй Лєбєдєв та Поліна Жеребцова, а також австрієць Крістоф Рансмайр та німкеня російського походження Маріанна Зальцманн.

Нагадаємо, Літературна нагорода Центральної Європи «Анґелус» (пол. Nagroda Literacka Europy Środkowej „Angelus”) - це літературна відзнака, яку вручають щороку з 2006 за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року. Організатором і фундатором є місто Вроцлав; лауреатом може стати письменник, який походить із Центральної Європи.

Дотепер український лауреатами «Анґелуса» ставали: у 2006 році - Юрій Андрухович, у 2013 році - Оксана Забужко, а у 2015 році - Сергій Жадан.

Leopolis.news