Сенцов на YES показав пластикову банку і запропонував Зеленському нову традицію (ВІДЕО)

http://leopolis.news/one.php?showPost=7694

13/09/2019

Про це Сенцова розповів на 16-й зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) пыд назвою «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі», інформує «Українська правда».

«Сьогодні буду говорити про головне – про просту пластикову банку й те, що має бути в ній. Там, де я був 5 років, там кожна дрібниця має значення. Там нічого не викидають, всьому знаходять застосування. Пакетики чаю можна зберігати в коробочці або банці. Я зберігав у банці.

Це була не проста банка. У мене були дві зошити – жовтий і синій... Я вирізав із цих зошитів дві смужки: синю і жовту – наклеїв на цю банку і написав два слова «Слава» та «Україні». І поставив на саме видне місце.

Усі 5 років, поки я подорожував по тюрмах Російської Федерації, вона була зі мною. Я ставив її на саме видне місце. Вона дуже дратувала тюремників. Її постійно у мене забирали, відривали прапор, намагалися топтати – було багато дрібної метушні за цю банку.

Це була моя маленька боротьба. Це, звісно, не Іловайськ і не Дебальцеве. Я не був на Донбасі, не був на війні – мене арештували за два дні до того, як я мав туди поїхати. Так вийшло. У кожного своя доля.

Я вів свою маленьку боротьбу – нікому не відому, нікому не видну, один на один із цією системою: за себе, за свою гідність, за свою країну і за дві смужки – жовту і синю».

Сенцов дістав свою банку і свій тюремний нагрудний знак із червоною смугою: «Червона смуга означає «схильний до втечі спецв'язень, спецконтроль...».

«У деяких арміях світу є правило: при загибелі бійця його командир відриває жетон для того, щоб зібрати звіт про загиблих. Це сумна традиція. Я б хотів завести іншу», – сказав кримський режисер.

Сенцов поклав у банку свій нагрудний знак в’язня і сказав: «Мені б дуже хотілося, щоб ця банка якомога швидше наповнилася бирками тих, хто все ще перебуває у полоні – в Росії, на Донбасі та в Криму.

«Пан президент, зробіть, щоб ця банка якомога швидше була повна», – звернувся Сенцов до Володимира Зеленського, який також бере участь у форумі.

Зеленський у своєму виступі відповів: «Я буду намагатися все це зробити, я впевнений, що ця банка заповниться, але я буду робити все, щоб вона заповнилась дуже швидко».

Leopolis.news