logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Виконком відновив скасовані дозволи забудовнику, який зруйнував мозаїку «Океану»

13-09-2019 10:441595

Виконком відновив скасовані дозволи забудовнику, який зруйнував мозаїку «Океану»
Фото: ЛМР

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» будівлі магазину «Океан» на вул. Володимира Великого, 26-А з відновленням мозаїчного панно «Риби».

 

Таке рішення члени виконкому ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Проект рішення передбачає, що товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Ріел-Естейт Груп» може отримати у встановленому порядку технічні умови на інженерне забезпечення проектованого об’єкта; розробити у спеціалізованій проектній організації або архітектора, який має кваліфікаційний сертифікат на виконання робіт, робочий проект та провести його експертизу згідно з законодавством України; розробити паспорт кольорового опорядження фасаду та погодити його у встановленому законом порядку; звернутися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Львові для отримання дозвільних документів, які дають право на початок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Крім того, після здачі в експлуатацію, відповідно до гарантійного листа від 19.08.2019 № 1/19, забудовник має передати у власність громади Львова приміщення орієнтовною площею 1000 кв. м для облаштування мистецького простору та дитячої школи художнього і музичного спрямування на вул. Володимира Великого, 26-а.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що забудовнику вдалося зберегти 70% елементів мозаїки, однак фахівці називають копією ту мозаїку, яку відновлюватимуть. Також Андрій Москаленко зазначив, що роботи з відновлення мозаїки триватимуть 3 місяці.

Крім відновлення містобудівної документації, рішення виконкому передбачає також встановлення на локації онлайн-камери, щоб усі охочі могли спостерігати за роботами, та проведення брифінгу щодо відновлення щотижня до завершення робіт. Згідно з рішенням виконкому, спочатку забудовник має відновити мозаїку, а вже потім проводити інші роботи, а весь процес створення копії мозаїки має курирувати Остап Патик.

Нагадаємо, 18 липня з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.  Водночас забудовник обіцяє, що мозаїку, яка була на стіні колишнього магазину «Океан», буде відновлено в тому ж орнаменті.

19 липня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про скасування містобудівних умов та обмежень на реконструкцію торгового центру «Океан».

Інспекція ДАБК виявила порушення при реконструкції «Океану», забудовнику світить штраф у 90 тис. грн. Забудовник пообіцяв відновити мозаїку «Океану» та надати приміщення під мистецьку школу. На початку вересня мозаїку «Море і риби» почали відновлювати. 

Леся БУРБАН, Leopolis.news