logo
19/04
18/04
2 ...

На закупівлю житла для постраждалих від обвалу будинку в Дрогобичі треба 45 млн грн

13-09-2019 13:511015

На закупівлю житла для постраждалих від обвалу будинку в Дрогобичі треба 45 млн грн
Фото: zik.ua

За попередніми підрахунками, для закупівлі житла для мешканців будинку у Дрогобичі, частина якого обвалилася 28 серпня, потрібно 45 млн грн.

Про це розповів перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Василь Лозинський під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Василь Лозинський зазначив, що Львівська ОДА звернеться до Кабінету Міністрів з офіційним листом з проханням виділити кошти на закуповування житла для тих, хто жив у будинку, який обвалився. Однак таке звернення може бути направлене тільки після отримання висновків від експертів, а це буде приблизно через два тижні.

«У будівлі були встановлені так звані маяки і через деякий час фахівці побачили, що тріщини в ній збільшуються. Наразі ми попередньо кажемо, що будинок аварійний і не придатний для безпечного проживання людей. Але офіційно і на сто відсотків ми можемо це сказати виключно після завершення експертиз. Зараз у нас є сформований список усіх, хто має квартири в цьому будинку, – з площею та орієнтовною вартістю відповідно до тієї, яка є на вторинному ринку в Дрогобичі. Ця сума становить майже 45 млн грн. Саме цей перелік буде надіслано в Кабмін для закуповування житла у Дрогобичі», – пояснив Василь Лозинський.

Він додав, що для закуповування житла буде створено спільну комісію із представників Дрогобицької міської ради та департаментів ЛОДА. Також чиновник зазначив, що ще приблизно 2 млн грн потрібно для відшкодування матеріальних збитків мешканцям будинку у Дрогобичі, адже вони не можуть зайти до своїх квартир та забрати речі.

Нагадаємо, нещодавно пресслужба міської ради Дрогобича повідомила, що, аби збудувати нове житло для постраждалих унаслідок обвалу будинку на вул. Грінченка, треба приблизно 110-120 мільйонів гривень.

28 серпня о 02.46 на лінію 101 надійшло повідомлення про ймовірний вибух газу в м. Дрогобич вул. Грушевського, 101/1. Згодом з'ясувалось, що вибуху газу не було.

Поліція проводить комплекс заходів для встановлення причини обвалу будинку в місті Дрогобич. Також заарештовано двох працівників комунального підприємства.

Усього внаслідок обвалу загинуло 8 людей.

Власниця квартири у будинку в Дрогобичі, в якому обвалився під’їзд, Оксана Мицавка розповіла Leopolis.news, що рік тому зверталась у відділ державного архітектурно-будівельного контролю Дрогобицької міськради із проханням перевірити стан будинку, оскільки в її квартирі з’явились великі тріщини у стінах. За словами жінки, контролюючий орган відповів, що з будинком все гаразд, навіть не прийшовши у її квартиру.

Леся БУРБАН, Leopolis.news