logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Зеленський анонсував найближчим часом ухвалення закону про статус ветерана

14-09-2019 13:55483

Зеленський анонсував найближчим часом ухвалення закону про статус ветерана
Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський анонсував найближчим часом ухвалення парламентом закону про статус ветерана. 

Про це він повідомив у Києві під час відкриття фінальної частина відбору збірної України на міжнародні Invictus Games-2020 в Гаазі, пише УНІАН.

«Я радий вітати учасників цьогорічних «Ігор нескорених». Гадаю, незалежно від результатів, ви всі переможці, бо ви є прикладом неймовірної сили. На війні – це була сила вашої відваги і доблесті, а сьогодні це сила вашого духу, волі і жаги до життя. Це неймовірно надихає таких людей, як я», – сказав Зеленський. 

За словами президента, з нескорених народжується нація. 

«Нашим завданням є цінувати кожного з вас, знати кожного з вас в обличчя і розуміти ваші потреби. Для цього потрібен системний підхід, його буде започатковано у новому законі про статус ветерана. Вірю, що цей законопроект, який розробляло Міністерство у справах ветеранів спільно з ветеранами скоро з’явиться в парламенті. Мені обіцяла пані міністр, що за тиждень він буде готовий», - повідомив він. 

Зеленський зауважив, що надасть цьому законопроекту статус невідкладного. 

«Важливо, що в ньому, окрім іншого, буде визначено механізм статусу учасників бойових дій та статусу добровольців», - додав він. 

Нагадаємо, міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі «Ігри нескорених» (Invictus Games) заснував принц Вельський Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Invictus Games у Гаазі відбудуться 9-16 травня 2020 року. Від України у змаганнях братимуть учать 20 ветеранів.

Leopolis.news