logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Вступна кампанія – 2019: МОН опублікувало відповіді на найпоширеніші запитання

11-05-2019 19:432335

Вступна кампанія – 2019: МОН опублікувало відповіді на найпоширеніші запитання

Фото: 1news.com.ua

Міністерство освіти і науки підготувало відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступної кампанії у виші 2019 року.

Як повідомляє прес-служба МОН, їх було опубліковані сьогодні, 11 травня, на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2019».

Наразі розміщено 2 блоки Q&A – для вступників на бакалавра і на магістра. У них є докладні роз’яснення про подання заяв та документів, мінімальні прохідні бали, пільговий вступ, додаткові бали та коефіцієнти, нюанси вступу та переведення на бюджет тощо.

У розділі про магістратуру великий блок питань присвячено «ЗНО в магістратуру» – вступу на ті спеціальності, куди треба складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей (ЄФВВ).

За словами генерального директора директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олега Шарова, основна фаза вступної кампанії почнеться 1 липня, коли стартує реєстрація електронних кабінетів. Він додав, що запитання-відповіді готували на основі тих запитів, які найчастіше надходили до МОН та приймальних комісій вишів від вступників у минулих роках. Найближчим часом також планують опублікувати Q&A щодо вступу на молодшого спеціаліста, а також відеороз’яснення та інфографіки за різними напрямами вступу.

Leopolis.news