logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Разумков сподівається, що ВРУ якнайшвидше ухвалить Виборчий кодекс із відкритими списками

16-09-2019 17:33515

Разумков сподівається, що ВРУ якнайшвидше ухвалить Виборчий кодекс із відкритими списками
Фото: espreso.tv

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що парламент якнайшвидше ухвалить новий Виборчий кодекс замість того, який ветував президент.

Про це він сказав на брифінгу після засідання погоджувальної ради 16 вересня, повідомляє Укрінформ.

«Давайте не забігати наперед. Ми працюємо – працює вся Рада. Я сподіваюся, це буде зроблено якомога швидше. Але швидкість не впливатиме на якість», – сказав спікер, відповідаючи на запитання, чи встигне ВР до нового року ухвалити Виборчий кодекс.

Водночас він не відкидає, що, радше за все, буде підготовлено новий варіант документа – «або доопрацьований минулий, або новий варіант Виборчого кодексу».

«Тому що, з одного боку, треба підготувати якісний документ – закон, за яким можна буде проводити нормальні вибори в Україні. Але на це піде деякий час, тому сказати, що це буде скоро, – це не зовсім коректно», – пояснив Разумков.

Водночас він припустив, що новий проект Виборчого кодексу міститиме норму щодо пропорційної системи з відкритими списками.

«Я думаю, що так. Це було би непогане рішення. І я думаю, що на пропорційну систему очікують люди», – додав спікер.

При цьому він зауважив, що ця дискусія на часі, інакше – «якщо її відкладати, то п'ять років будемо дискутувати щодо Виборчого кодексу».

Leopolis.news