logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

НБУ прогнозує підписання нової програми співпраці Україна-МВФ до кінця року

16-09-2019 21:09569

НБУ прогнозує підписання нової програми співпраці Україна-МВФ до кінця року
Фото: Ілюстративне

Національний банк України прогнозує підписання нової програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду до кінця року.

 

Про це повідомила перший заступник НБУ Катерина Рожкова, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми дійсно чекаємо, що до кінця року програма буде підписана», сказала вона журналістам у понеділок.

Відповідаючи на питання про параметри програми, Рожкова повідомила, що програма може бути трирічною.

«Відносно обсягів (програми), то тут важливо розуміти скільки нам потрібно, а це ми зможемо більш чітко сказати, коли попрацюємо з проектом (державного) бюджету», додала Рожкова.

Раніше у Нацбанку прогнозували, що обсяг програми розширеного фінансування з МВФ може скласти від $ 5 млрд до $ 10 млрд.

Як повідомили кілька джерел, близьких до переговорного процесу, зараз обговорюється обсяг програми ближче до нижньої межі цього діапазону.

За інформацією представника Фонду Джеррі Райса (Gerry Rice), місія МВФ, яка прибула до Києва 11 вересня, планує працювати до 26 вересня або близько цієї дати, і за підсумками роботи місії очікується комюніке.

«Один з важливих елементів дискусії ефективна антикорупційна структура (framework)», - зазначив він.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук напередодні повідомив, що метою переговорів з місією є отримання staff agreement (рекомендації раді директорів) для відкриття нової програми співпраці для України до кінця року. Раніше він вказував, що планується провести переговори щодо нової три-чотирирічної програми співпраці.

Leopolis.news