logo
28/03
27/03
2 ...

У Львові провели акцію на підтримку в’язнів Кремля (ФОТО)

16-09-2019 18:191023

У Львові провели акцію на підтримку в’язнів Кремля (ФОТО)

Сьогодні, 16 вересня, у Львові відбулась одноденна акція на підтримку українських політичних в’язнів. На площі Ринок правозахисні організації встановили 86 капканів – саме така кількість українських громадян незаконно перебуває у в’язницях Росії й окупованого Криму.

 

Про це повідомляю організатори події.

«86 політв'язнів досі утримуються у російських тюрмах та в окупованому Криму за сфабрикованими обвинуваченнями. Людей переслідують за релігійні та політичні погляди, за їх світосприйняття, громадянську позицію і громадську діяльність. Є й такі, кого звинуватили у плануванні «диверсій», «терактів», щоб створити картинку для російської пропаганди», – розповідає експертка Кримської правозахисної групи Олена Лисенко.

У Львові активісти акції «В’язні Кремля» розмістили капкани із закритими щелепами, показуючи, що вони вже схопили свою здобич – українських політичних в’язнів, які перебувають у Росії та окупованому нею Криму. У деяких капканах були речі, які символізують особистий одяг та взуття бранців Кремля. До кожного прикріплено залізний ланцюг, на кінці якого бирка з написом «Сделано в Кремле».

Правозахисники наголошують: українцям, які зараз перебувають на ґратами через сфабриковані Росією справи, важлива підтримка. У Львові всі перехожі мали змогу доєднатися до акції та написати листа чи підписати листівку для «в’язнів Кремля». На події також працював інформаційний намет, у якому поширювалася спеціально створена до акції тематична газета з інформацією та історіями політв’язнів.

Львів – сьоме місто з 10-ти в регіональному турі «В’язні Кремля» на підтримку українських політичних ув’язнених, які перебувають у тюрмах Росії й окупованого нею Криму.

Фото надали організатори події

Leopolis.news