logo
24/04
23/04
2 ...

Гончарук каже, що уряд не проводить жодних переговорів щодо «ПриватБанку»

17-09-2019 13:58338

Гончарук каже, що уряд не проводить жодних переговорів щодо «ПриватБанку»
Фото: УНІАН

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд уважно вивчає ситуацію навколо «Приватбанку», але жодних переговорів ні з ким не проводить.

Про це Гончарук написав у Twitter, у відповідь на публікацію Financial Times про можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого у 2016 році «Приватбанку» – бізнесменом Ігорем Коломойським.

«Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над «і»: уряд уважно вивчає ситуацію навколо «Приватбанку» (у тому числі й переговори з його колишніми власниками, які проводилися попереднім незалежною наглядовою радою банку). Жодних переговорів уряд ні з ким не проводить», йдеться в заяві.

Гончарук підкреслив, що він повідомив журналістам FT, що не настільки глибоко знає юридичні деталі цієї справи, щоб коментувати його по суті.

«Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами», сказано в заяві.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Financial Times Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з мільярдером-олігархом Ігорем Коломойським у справі Приватбанку.

Гончарук сказав, що президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Богдан особисто займуться цією справою, не дивлячись на їх очевидний конфлікт інтересів як колишніх співробітників Коломойського.

Прем'єр-міністр додав, що Зеленський буде уникати втручання в українські суди або незалежність центрального банку, намагаючись «захистити інтереси» країни.

Leopolis.news