Депутати фракції «УКРОП» у ЛМР допомагають громаді Старого Сихова відстояти дитячий майданчикдопомагають громаді Старого Сихова відстояти дитячий майданчик

http://leopolis.news/one.php?showPost=7991

18/09/2019

Ініціатором толоки стали місцеві мешканці. Вони розчистили ділянку: викосили бур’яни, вирівняли землю, навезли піску. Тепер громада збирає кошти, щоб закупити та встановити дитячий майданчик та спортивні тренажери. 

Місцева мешканка Наталія Гураль пояснює, що у цьому мікрорайоні налічується більше сотні приватних будинків і у майже кожному з них є діти. До найближчих дитячих майданчиків звідси майже кілометр шляху, тож діти не мають близького, а – головне, безпечного місця для проведення дозвілля. 

«Щоб потрапити до найближчого дитячого майданчику, потрібно перейти вул. Зелену. Тут як бонус: шалений трафік та відсутність пішохідного переходу. На останок потрібно ще й залізничну колію перейти у необлаштованому місці. Найближчий стадіон – у мікрорайоні «Пасічний», за 2 кілометри звідси», - наголошує Наталія. 

7 серпня громада зустрілась з представниками мерії, де обговорили можливість виділення під дитячий та спортивний майданчик однієї з трьох вільних ділянок, що належать місту. Через тиждень чиновники мали підготувати рішення по одній з них, але не зробили цього. Мешканці скаржаться, що так відбувається вже два роки. 

«На цій земельній ділянці, яку ми почали облагороджувати, є інформація, що нею зацікавились приватні особи, щоб згодом продати забудовникам. Ми вже кілька разів з ними зустрічались. Вони поводяться коректно, але їхні плани не гарантують врахування інтересів громади. Як взагалі місто може розглядати питання виділенням землі фізичним особам, коли поряд є колективне звернення громади, що проживає тут?», - наголошує мешканка. 

Підтримати громаду приїхали депутати Львівської міської ради від УКРОПу. Керівник фракції Ігор Телішевський зазначив, що вони робитимуть все можливе, щоб місто виділило землю та внесло її у перелік місць для дитячих та дитячо-спортивних майданчиків. 

«Ми так само побоюємось, що замість дитячого майданчика з’явиться чергова житлова забудова. Такі рішення приймаються не депутатами, а посадовими особами міської ради, тому зі своєї сторони обіцяємо мешканцям підтримку та сприяння», - додав він. 

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів

 

Leopolis.news