logo
24/04
23/04
2 ...

Львів заплатить понад 2 млн грн за контейнери для компостування органіки

18-09-2019 15:31672

Львів заплатить понад 2 млн грн за контейнери для компостування органіки
Фото: ЛМР

Переможцем відкритих торгів, які оголосило ЛКП «Зелене місто» для закуповування контейнерів для компостування органічних відходів, стало ТОВ «Виробниче об’єднання «Релайн».

Відповідне оголошення оприлюднено на сайті Dozorro.

Очікувана вартість закупівлі становить 2 млн 273 тис. грн.

Нагадаємо, в листопаді минулого року виконавчий комітет ЛМР погодив запуск міської станції компостування органіки.

Директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря тоді заявив, що станція компостування органічних відходів працюватиме поруч із територією майбутнього заводу з переробки відходів, який буде на вулиці Пластовій, 13.

«Ідею відкрити станцію компостування нам неодноразово пропонували львівські громадські організації та екоактивісти. Ми розглянули таку можливість і підтримали її, адже це справді хороша ідея. А оскільки нині працюють над проектом заводу, цей задум легко втілити, що ми й робимо», – розповів Вадим Ноздря.

Торік у міській раді заявили, що 2019 року поруч зі звичайними контейнерами для збору сміття у Львові з’являться ще й спеціальні – для органіки.  Усі контейнери мають бути герметичними, а для забору таких відходів місто забезпечить спеціальну машину та регулярне миття контейнерів.

«Процес компостування є абсолютно екологічним, він повністю контролюється. Якісний компост можна буде використовувати для озеленення та підживлення паркових рослин. Це буде продукт, який можна застосовувати у фермерських господарствах для підживлення городів. Такий фасований компост продають у садових центрах», – розповів Вадим Ноздря.

Станція компостування у Львові мала запрацювати в першій половині цього року. Вона зможе забезпечити переробку 30 000 тонн органічних відходів на рік.

Згідно з даними порталу Youcontrol, товариство «Виробниче об’єднання «Релайн» зареєстровано 28.03.2016 року в Запоріжжі. Розмір статутного капіталу 1 000,00 грн. Основним видом діяльності є виробництво металевих баків, резервуарів і контейнерів.

ЛКП «Зелене місто» оголосило про проведення відкритих торгів на закупівлю контейнерів для компостування органічних відходів на початку цього року. 

Leopolis.news