logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Книжкове свято у Львові – стартував 26 Book Forum

18-09-2019 16:37609

Книжкове свято у Львові – стартував 26 Book Forum
Фото: dzerkalo.media

Сьогодні, 18 вересня, у Львові стартує 26 Book Forum – найбільший ярмарок української книги та один з наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Вперше я буду спостерігати за Book Forum ззовні, а не зсередини, але переконала, що всі ті цінності, які були закладені мною впродовж 25 років будуть зберігатися завжди. Це – свобода, гуманізм, толерантність. Команда працює над розвитком книжкового ринку, розвитком людського капіталу завдяки всьому тому¸ що роблять видавці, автори і бібліотекарі», – зазначила засновниця Book Forum Олександра Коваль.

У рамках цьогорічного Форуму 22 вересня відбудеться презентація короткого списку Премії Міста літератури ЮНЕСКО 2019. Премія Міста літератури ЮНЕСКО – це щорічна всеукраїнська літературна премія, що присуджується авторові або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, який вперше опублікований українською мовою у попередньому календарному році.

У рамках 26 Book Forum відбудуться зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, тематичні кластери та спецпроекти, тисячі книжок та унікальна Ніч поезії та музики відбудуться у понад 35 локаціях середмістя Львова. Цьогоріч на гостей ярмарку чекатимуть понад 2000 новинок.

Участь у книжковому ярмарку візьмуть близько 300 видавництв, книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, громадських організацій і фондів. Book Forum працює з 29 кураторами, які підготували для відвідувачів заходу 250 дискусійних майданчиків.

Серед почесних гостей 26 Book Forum: Арундаті Рой – індійська екофеміністська письменниця, що пише англійською, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності, противниця неоліберальної глобалізації;  Ельчін Сафарлі – азербайджанський письменник та журналіст, лауреат літературних конкурсів; Мар’ям Петросян – вірменська письменниця, що пише у жанрі магічного реалізму та фентезі.

Ще одним знаковим гостем Book Forum буде Олег Сенцов, який презентуватиме свою книжку та доручиться до акції на підтримку політв’язнів.

У програмі 26 Book Forum – 20 тематичних кластерів і спецпроектів: Фікшн: Романтична література, Фікшн: Історична література, Поезія, Фантастика, Війна, Політика, Територія свободи: ЗМІ, Комікси, Освіта, Креативні індустрії та урбаністика, Бізнес та економіка, Жінка в темі, Історія, Наука і технологія, Мови та переклади, Філософія, Здоров’я, Стиль життя, Жива сцена.

Уперше під час Book Forum відбудеться переклад подій на жестову мову: 14 з них стануть інклюзивними для людей, які не чують.

Leopolis.news