logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львів позичить 1,2 млрд грн для ремонту інженерних та транспортних мереж

19-09-2019 12:49691

Львів позичить 1,2 млрд грн для ремонту інженерних та транспортних мереж
Фото: ukrinform.ua

Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про здійснення запозичення до міського бюджету Львова, яке передбачає внутрішнє запозичення до міського бюджету Львова у формі емісії облігацій місцевої позики на загальну суму 1 200 000 000 грн. (один мільярд двісті мільйонів гривень).

Таке рішення депутати ухвалили під час засідання сесії сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Мета запозичення – залучення коштів для фінансування об’єктів транспортної інфраструктури, доріг та інженерних об’єктів на них, виготовлення проектно-кошторисної документації згідно з переліком, погодженим постійною комісією інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики, а також постійною комісією фінансів та планування бюджету.

 

Директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич розповіла, що запозичення до бюджету розвитку міського бюджету Львова здійснюватиметься у два етапи: перший етап – запозичення у 2019 році на суму триста мільйонів гривень для випуску облігацій Серії І; другий етап – запозичення у 2020 році на загальну суму дев’ятсот мільйонів гривень для випуску облігацій Серії J на суму 300 млн грн, Серії K на суму 300 млн грн та Серії L на суму 300 млн грн. Вид облігацій - відсоткові, номінальна вартість облігації – 1 000 грн. Відсоткова ставка за користування залученими коштами не більше 19 відсотків річних. Строк погашення основної суми боргу - не пізніше 30.12.2022. Сплата відсотків за облігаціями (за користування залученими коштами) здійснюватиметься щоквартально. Перелік запозичень міської ради має затвердити Міністерство фінансів.

Леся БУРБАН, Leopolis.news