logo
19/04
18/04
2 ...

Депутати фракції ВО «Свобода» у ЛМР звернулися до правоохоронців через потенційно небезпечне будівництво поблизу Винників

19-09-2019 18:051769

Депутати фракції ВО «Свобода» у ЛМР звернулися до правоохоронців через потенційно небезпечне будівництво поблизу Винників

Депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» вимагають зупинити будівництво заводу гарячого цинкування неподалік м. Винники.

Відповідне звернення скерували до начальника головного управління Нацполіції Львівщини, прокурора Львівської області та голови облдержадміністрації Маркіяна Мальського.

Як стало відомо з публічних джерел, юридична особа ТзОВ «Екран» розпочала будівництво заводу гарячого цинкування на прилеглій до м. Винники території. Підприємство планує запрацювати на початку 2021 року. За численними скаргами мешканців м. Винники й сіл Лисиничі та Підбірці стало відомо про суттєві порушення під час проєктування і отримання дозвільних документів на будівництво.

Зокрема йдеться про невідповідність у назві та описі об’єкта проєктування згідно із розпорядженнями голови Пустомитівської РДА та проєктною документацією. Також у ній немає чіткого опису й вихідних даних про вплив на довкілля об’єкта будівництва у випадку виникнення аварійних чи надзвичайних ситуацій під час виробничого процесу. Крім того, не була проведена стратегічна екологічна оцінка майбутнього підприємства.

Відтак депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» вимагають від правоохоронних органів зупинити будівництво об'єкту й провести відповідну екологічну експертизу. А ще перевірити наявність корупційних, службових чи інших кримінальних правопорушень, вчинених під час видачі дозвільної документації.

Публікацію підготовлено у межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

Leopolis.news