logo
28/03
2 ...

Депутати Львівської міськради не підтримали петицію про будівництво крематорію

19-09-2019 16:482770

Депутати Львівської міськради не підтримали петицію про будівництво крематорію
Фото: dyvys.info

Сесія Львівської міської ради не підтримала рішення про розгляд електронної петиції «Відкриття крематорію».

 

За це рішення під час сесії ЛМР проголосували 30 депутатів під час засідання сесії ЛМР сьогодні, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

Рішення міської ради передбачало підтримку петиції про відкриття крематорію.

Текст петиції

У зв’язку із збільшенням населення міста, а відповідно і кількості померлих, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання - а саме кремація. Наявні в місті кладовища переповнені, площі, які вони займають використовуються неефективно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Багато могил покинутих, або недоглянутих. Натомість будівництво пам’ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів’ян, витрати на них є неефективним використанням коштів, бізнес в цій галузі часто тіньовий.

Кремація та облаштування на кладовищах відведених місць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їх використання – здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох львів’ян процес прощання з померлими та догляду за місцем поховання.

Нагадаємо, у Львівській міській раді створено робочу групу для вивчення питання будівництва крематорію.

Як розповідає директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР та голова робочої групи Ірина Маруняк, на території Львова є лише три діючих кладовища. Однак землі під поховання може вистачити лише на кілька років, інформує прес-служба ЛМР.

Відтак, мерія звернулася до 22 сільських рад щодо дозволу відвести земельні ділянки для поховання померлих у місті Львові, проте жодна сільська рада не відгукнулася. Натомість законом України передбачено кремацію померлих, і вже у трьох містах України — Києві, Харкові та Одесі — збудовані і працюють крематорії.

Леся БУРБАН, Leopolis.news