logo
29/03
28/03
2 ...

Обвал будинку у Дрогобичі: постраждалі мешканці досі не можуть забрати свої речі

19-09-2019 19:002225

Обвал будинку у Дрогобичі: постраждалі мешканці досі не можуть забрати свої речі
Фото: УНН

У місті Дрогобич Львівської області вирішують, як людям забрати особисті речі з будинку, який обвалився у ніч з 27 на 28 серпня.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Дрогобицької міської ради.

«Будинок є арештований. Міська рада не вправі приймати будь-які рішення щодо доступу туди мешканців. Люди хочуть забрати свої речі, в когось там залишилися кошти...Експерти вбачають, що якщо правоохоронні органи дадуть дозвіл, то відбудеться укріплення будівлі якимось чином, будуть думати як дістати речі з будинку», — повідомили у пресслужбі.

Наразі виселеним сім’ям Дрогобицька міська рада компенсує витрати на оренду житла. Ця допомога буде виділятися ще протягом трьох місяців.

«Є два фактори, чому допомога буде виділятися ще три місяці. Перший — це закінчення бюджетного року і формується новий бюджет. Друге — надіємось, що за три місяці вирішиться питання з компенсацією від уряду», — повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня о 2:46 у Дрогобич стався обвал будинку. Внаслідок інциденту повністю обвалилася стіна з першого по четвертий поверх одного з під’їздів житлового будинку.

Власниця квартири у будинку в Дрогобичі, в якому обвалився під’їзд, Оксана Мицавка розповіла Leopolis.news, що рік тому зверталась у відділ державного архітектурно-будівельного контролю Дрогобицької міськради із проханням перевірити стан будинку, оскільки в її квартирі з’явились великі тріщини у стінах. За словами жінки, контролюючий орган відповів, що з будинком все гаразд, навіть не прийшовши у її квартиру.

Leopolis.news