logo
29/03
28/03
2 ...

У центрі Львова хочуть збудувати два готелі та підземний маршрут

19-09-2019 17:322471

У центрі Львова хочуть збудувати два готелі та підземний маршрут
Фото: ілюстративне

Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про затвердження детального плану території у районі площі Ринок.

За це рішення під час сесії ЛМР проголосували 36 депутатів, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

У детальному плані території (ДТП) опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території, площею 21,1 га. Проектована територія розташована в межах історичного центру Львова (у межах території, що внесена до надбань світової культурної спадщини під егідою ЮНЕСКО). Згідно з переліком пам’яток та об’єктів культурної спадщини Львова у межах ДПТ 144 будинки мають статус пам’ятки архітектури національного значення, 96 – місцевого, 2 пам’ятки історії.

Основна мета ДПТ – узагальнення на рівні містобудівної документації раніше розроблених проектів щодо використання підземного простору, історико-містобудівних обґрунтувань забудови втрачених планувальних елементів квартальної забудови на вул.Федорова, 23, 28 та врахування виданих містобудівних умов та обмежень на пл.Міцкевича, 9, благоустрій та реконструкції вуличної мережі.

 

У ДПТ врахована науково-проектна документація щодо влаштування туристичної траси, яка проходитиме підземними просторами історичних комунікацій елементів міста – межимур’ями, провулками вздовж муру, вулицями, подвір’ями, передпоріжжями, площами, пасажами, вздовж яких розташовані будівлі різноманітного культурного та побутового призначення. Маршрут поєднає східну і західну ділянки міських мурів, а також будівлі різних періодів, стилів та призначення: підземелля костелу Домініканців та костелу Єзуїтів, пивниці житлових будинків з елементами готики, ренесансу, класицизму. Маршрут починається біля вежі Корнякта, проходить під палацом Корнякта на площею Ринок, пивницями ратуші, збудованими на місці старих, які орендував у міста Корнякт, завершується біля колишньої єзуїтської хвіртки, зовнішня частина якої була збудована на старій башті Корнякта (тепер проходить колектор Полтви).

Також ДТП передбачає будівництво двох об’єктів у центральній частині міста: готелю на вул. Федорова та готелю на площі Міцкевича, 9.

Передбачається також розширення пішохідної зони за рахунок винесення неконтрольованої стоянки з пл. Адама Міцкевича з трансформацією її у пішохідну з можливістю пропуску громадського транспорту. Планується влаштування велодоріжки, траса якої пройде просп.Свободи, пл.Адама Міцкевича, вул. Братів Рогатинців, вул. Винниченка.

Леся БУРБАН, Leopolis.news