logo
28/03
2 ...

Львів’ян закликають підтримати міжнародну екоакцію

19-09-2019 21:121677

Львів’ян закликають підтримати міжнародну екоакцію

У п’ятницю, 20 вересня, на Львівщині пройде міжнародна екоакція «30 хвилин заради майбутнього».

 

 

Організаторами акції виступають Молодіжна Рада Об’єднання Профспілок Львівщини спільно з «Об’єднанням роботодавців Львівщини» та «Об’єднанням профспілок Львівщини».  Ініціатори закликають усю громаду області долучитись до міжнародного кліматичного страйку.

Для участі в акції достатньо 20 вересня зупинити на 30 хвилин робочий процес на підприємствах та організаціях у знак солідарності з протестуючими по всій землі, а також для привернення уваги міжнародної спільноти до змін клімату та глобального потепління. Фото акції з кожного підприємства разом із хештегом #30ХвЗарадиМайбутнього потрібно виставити у соцмережах.

Довідково:
У серпні 2018 року шведська школярка Грета Тунберг вийшла з одиночним пікетом під будівлю шведського парламенту на захист клімату, та продовжувала це робити щоп’ятниці. Її акції протесту під назвою «П’ятниці заради майбутнього» стали популярними в усьому світі. Зараз глобальний рух за екологічну справедливість, який вимагає рішучих політичних дій, щоб зупинити кліматичну катастрофу і глобальне потепління, «Fridays for Future» об'єднує близько двох мільйонів осіб. У цю п’ятницю, 20 вересня, напередодні кліматичного саміту ООН, відбудеться третій глобальний кліматичний страйк. У різних куточках світу люди вийдуть на вулиці міст заради свого екологічно чистого майбутнього

Галина МУРАВСЬКА, для Leopolis.news