В Органному залі влаштують благодійний концерт, щоб зібрати гроші на реставрацію брами

http://leopolis.news/one.php?showPost=8122

20/09/2019

Про це повідомляють організатори події.

«Львівський органний зал пережив багато подій і, звісно, час залишив на ньому свій помітний відбиток. Та в останні два роки він почав переживати «друге народження» – у ньому постійно вирує життя, осучаснюється дизайн приміщення, оновлюється технічне забезпечення, відкриваються нові мистецькі платформи (такі як арт-галерея). Лише вхідні двері залишились незмінні», – йдеться в повідомленні.

За словами організаторів, під час «The Doors. Великий прийом» у кожному куточку, а не лише на сцені звучатиме музика, до події долучилися відомі львівські музиканти. Андрій Уличний виконає Другу скрипкову сонату Й.С.Баха. Наталія Степаняк співатиме арії Баха та Моцарта під музичний супровід Надії Величко. Світлана Позднишева зіграє на клавесині твори Генделя, Куперена та Рамо. Свій міні-концерт з арій Сен-Санса, Шумана, Брамса, Регера презентує дует Лілії Коструби (сопрано) та Марфи Шумкової (мецо-сопрано) під фортепіанний супровід Ярослави Матюхи. Сольними програмами порадують органістки Надія Величко та Олена Мацелюх.

Окрім того, команда Органного залу проведе для присутніх екскурсію, розкаже, як влаштовано орган, відкриє фрески Яна Генріка Розена, які майстри-реставратори рятують від півстолітнього забуття.

Купуючи квиток, відвідувачі концерту мають можливість допомогти відреставрувати вхідну браму для Львівського органного залу.

Leopolis.news