logo
24/04
23/04
2 ...

Відділ освіти у Львові закуповує ковдри з тканини, якої не існує

20-09-2019 12:58918

Відділ освіти у Львові закуповує ковдри з тканини, якої не існує
Фото: ілюстративне

Відділ освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти Львівської міськради проводить закупівлю ковдр із бязі такої щільності, яку не виготовляють ніде у світі.

 

Про це заявив один з учасників закупівлі, співвласник ТОВ «ТК-Домашній текстиль» Олександр Соколовський, повідомлять «Наші гроші. Львів».

Освітяни вирішили придбати 800 комплектів дитячої постільної білизни, 500 ковдр та подушок, а також махрові та вафельні рушники (загалом 2 тис. штук). У технічних вимогах до ковдр тендерний комітет вказав, що переможець повинен використати тканину «бязь набивна» зі щільністю 300 г/м2.

Як повідомив Олександр Соколовський, ніде у світі не виготовляють бязь такої щільності. «Зі щільністю 300 г/м2 – це буде вже не бязь, а майже брезент, і таку бязь не зможе зробити ніхто, не має в світі таких технологій. Готовий посперечатися з замовником на порушення кримінального провадження!» – написав він.

Усього участь у тендері взяло шість учасників, з яких відхилили п’ять. ТОВ «ТК-Домашній текстиль» пропонувало товар найдешевше за усіх і майже удвічі дешевше від очікуваної ціни – 276 тис. грн. Однак фірму відхили, оскільки деякі технічні показники, зазначені в лабораторних випробуваннях товару, відрізнялися від вимог. Зокрема, щільність тканини ковдри становила 149 г/м2, тоді як замовник вимагав щільність не менше ніж 300 г/м2.

Як зазначають журналісти «НГ. Львів», їм не вдалося знайти закупівлю, де б вимагали бязь щільністю 300 г/м2, замовники здебільшого зазначають щільність не менше ніж 147 г/м2.

Іншого учасника ТОВ «Ім.Текс» дискваліфікували за формальною причиною: фірма надала документ про дотримання заходів із захисту довкілля під назвою «довідка», а не «гарантійний лист».

Відхиливши п’ятьох дешевших учасників, 12 вересня тендерний комітет опублікував повідомлення про намір укласти договір із шостим учасником – ПП «Товарна база», яке знайшло бязь щільністю 300 г/м2. Сума майбутнього контракту становитиме 517 тис. грн, що близько до очікуваної вартості.

«Участь у закупівлі взяли пов’язані з обраним переможцем учасники: підприємець Петро Павлишин і ТОВ «Продукти для всіх». Петро Павлишин надав відгук про співпрацю із ПП «Товарна база». А обидві фірми, ТОВ «Продукти для всіх» і ПП «Товарна база», мають спільних постачальників та надали сертифікати випробувань з однієї лабораторії, з послідовними реєстраційними номерами та однаковими датами», – пишуть «НГ. Львів».

Leopolis.news