logo
24/04
2 ...

У львівських ЦНАПах запроваджують зручний сервіс для людей з вадами слуху (ФОТО)

20-09-2019 21:451225

У львівських ЦНАПах запроваджують зручний сервіс для людей з вадами слуху (ФОТО)

Люди з інвалідністю, які не чують або погано чують, можуть скористатися зручним сервісом у Центрах надання адміністративних послуг у Львові: у режимі онлайн отримати послуги сурдоперекладача.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

« За допомогою колег з товариства глухих, ми спільно пройшли навчання жестовій мові – наші адміністратори освоїли базові навики володіння мовою жестів, аби привітатися і зустріти людину, визначити її потребу. А щоб чітко і якісно спілкуватися з нечуючою людиною, запроваджений онлайн-сурдоперекладач. За допомогою адміністратора, через онлайн-зв'язок відвідувач зможе якісно та швидко отримати: консультацію, подати звернення, подати документи на замовлення адміністративної послуги», – розповіла в. о. заступника директора департаменту адміністративних послуг ЛМР Мар’яна Дюганчук.

Сервіс для людей з порушеннями слуху вперше реалізовано у ЦНАП на пл. Ринок, а тепер його поширюють на всі територіальні підрозділи ЦНАП, аби допомогти людям з порушеннями слуху отримати необхідні послуги й бути почутим.

Сервіс працює так: коли приходить людина з порушенням слуху до ЦНАП, адміністратор вітається з нею, і через скайп-зв'язок вмикає перекладача жестової мови, що на той час перебуває в обласній або територіальній організації. Камеру скеровують безпосередньо на нечуючу людину, яка буде спілкуватися. Перекладач одразу перекладає те, що говорить людина з порушеннями слуху, – тобто одразу здійснюється прямий і зворотній переклад. Якщо адміністратор хоче щось сказати відвідувачу, то він озвучує це, а перекладач – перекладає на жестову мову. Людина, яка не чує, бачить на екрані переклад жестовою мовою.

Онлайн-сурдоперекладач доступний з 09.00. до 17.00 щоденно, крім суботи-неділі та святкових днів.

Фото: ЛМР

Leopolis.news