logo
19/04
18/04
2 ...

Земельний скандал у Львові: міськрада виділила атовцю частину парку під будівництво котеджу

20-09-2019 17:321426

Земельний скандал у Львові: міськрада виділила атовцю частину парку під будівництво котеджу
Фото: УГП

Учора на сесії Львівської міської ради депутати віддали 33 голоси за виділення, безоплатно, 10 соток землі в парковій зоні на вул. Карпинця одній людині. Попри те, що міський голова демонстративно оголосив 6 червня, що він не підтримує виділення землі, його політична сила майже в повному складі проголосувала за це питання.

Про це повідомляє у себе на Facebook «Українська спілка учасників АТО».

«Ділянку під котедж невідомому пану Багрію утаємничені сили в міській раді «протягують» вже другий рік: при цьому Андрій Садовий тикає пальцем на депутатів, а депутати публічно заявляють, що це особисте питання мера. На початку 2018 року під прикриттям необхідності відтворення Пелчинського ставу, міняють цільове призначення земельної ділянки в парку культури, потім в липні тихенько голосують за Ухвалу «Про надання гр. Багрію С.Г. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Карпинця».

Лише цього року, коли у міській раді оприлюднили проект Ухвали про затвердження проєкту землеустрою, учасники АТО почали бити на сполох. Протестні акції, спільні робочі групи з депутатів і представників громадськості вивчали це питання і так і не з’ясували, чому одному учаснику АТО «випало щастя» вартістю щонайменше 500 тис. зелених. Земельна ділянка, яка мала б йти на аукціон, віддана одному не факт, що учаснику АТО.

З усіх міських обранців лише Українська Галицька партія демонстративно вийшла з зали, натякаючи, що на завершення каденції в міській раді відбувається «дерибан», в якому вони участі не братимуть. Всі решта фракції в своїй більшості голосували за виділення 10 соток землі одному невідомому учаснику АТО, створивши тим самим прецедент: тепер усі атовці, які не отримали землю, можуть звертатися до міської ради з заявами про виділення 10 соток землі в межах міста.

Щодо міського голови Андрія Садового дане питання продемонструє «вартість слова Садового»: або вето Ухвали, або зняти з офіційної сторінки Львівської міської ради новину і відео за 6 червня із гучною назвою «Мер Львова не підтримує позиції щодо розгляду на сесії ухвали про земельну ділянку на вул. Карпинця» і отримання офіційного звання найповажніший «брехун» Львова», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба Української Галицької Партії, питання по Карпинцю проштовхувалось у стінах Ратуші впродовж останнього року. Активісти Української Галицької Партії разом із мешканцями вулиці на цій території влаштували навесні толоку, вивезли 20 мішків сміття і засадили її деревами, боючись, що галявину забудують. 

Leopolis.news