logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Поліція відкрила справу через блокування вагонів з російським вугіллям на Львівщині (ВІДЕО)

21-09-2019 15:415133

Поліція відкрила справу через блокування вагонів з російським вугіллям на Львівщині (ВІДЕО)
Фото: принтскрин відео

На Львівщині на залізничній колії станції «Соснівка» блокують вагони, завантажені вугіллям. Поліція попереджає про застосування заходів примусу.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції «Соснівка» невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

На місці події працюють підрозділи поліції області на чолі з її начальником, полковником поліції Василем Віконським.

«Зараз ми намагаємося переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського  примусу», – наголосив Василь Віконський.

Нагадаємо, як повідомляв 10 вересня депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, м. Соснівка на Львівщині стояло понад 100 вагонів з вугіллям, привезеним з Росії. «Це вугілля привезене для збагачення на Львівську вугільну компанію. Воно розмитнене, кошти сплачені. Але люди обурені, бо стоять вагони з написами «Росія. Москва» на Львівщині. Це означає, що торгівля з Росією зараз триває», – сказав Ігор Грабінський.

Згодом у коментарі Укрінформу він розповів, що активісти, більшість із яких становлять учасники АТО/ООС, влаштували цілодобове чергування біля колій, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику. За словами Грабінського, вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовані по всій Україні, нещодавно активісти відзняли відповідний відеоролик у Хмельницькому.

Leopolis.news