Україну таки буде представлено на сесії ПАРЄ – представник делегації

http://leopolis.news/one.php?showPost=8205

21/09/2019

Про це написав на своїй сторінці у Facebook представник української делегації Олексій Гончаренко, народний депутат з фракції «Європейська солідарність».

«Інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли і до нового складу, включаючи мене, збираються їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такому найважливішому міжнародному майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція», – зазначив депутат.

За його словами, той факт, що Україна не подає свій новий склад делегації на найближчу сесію ПАРЄ, яка стартує 30 вересня, – це «серйозний дипломатичний сигнал, який демонструє реакцію країни на повернення в ПАРЄ російської делегації без санкцій».

Гончаренко також наголосив на важливості участі в роботі сесії нового керівника української делегації Єлизавети Ясько.

«Треба входити в курс справи і продовжити роботу з формування коаліції країн, які будуть боротися за збереження Ради Європи як авторитетної міжнародної організації, що відстоює демократію, права людини і верховенство права. Інакше переможцем у цій ситуації вийде Путін. Ми не маємо права цього допустити» , – наголосив Гончаренко.

Як повідомляє «Європейська правда», сформований перелік членів нової делегації України у ПАРЄ навмисне не передаватимуть до Асамблеї до початку осінньої сесії.

«На рівні політичного рішення 4 фракції прийняли рішення не подавати credentials нової делегації (офіційний документ, що уповноважує депутатів представляти Україну у ПАРЄ)», – підтвердила цю інформацію Єлизавета Ясько.

За правилами ПАРЄ це означає, що до Асамблеї має право поїхати стара делегація, повноваження її членів повноцінно визнаватимуть у Страсбурзі. Нардепи від «Батьківщини», «ЄС» та ОПЗЖ, які були у складі старої делегації та є також у новій, уже запланували цю поїздку і мають намір брати участь у розгляді окремих питань – тих, що стосуються України.

Нагадаємо, раніше голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що українська делегація не братиме участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Leopolis.news