Поліція затримала 28 учасників блокування вагонів з російським вугіллям на Львівщині (ФОТО)

http://leopolis.news/one.php?showPost=8207

21/09/2019

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

«На законні вимоги  правоохоронців блокувальники не реагували. Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний спротив», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали 28 правопорушників, їх доставили до відділку поліції, де встановлюють їхні особисті дані.

Як зазначили в поліції, «під час заходів з розблокування руху учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень п’ятьом правоохоронцям». Зокрема, 38-річного старшого сержанта поліції доправили в лікарню, його діагноз уточнюють.

Нагадаємо, у Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції «Соснівка» невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв 10 вересня депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, м. Соснівка на Львівщині стояло понад 100 вагонів з вугіллям, привезеним з Росії. «Це вугілля привезене для збагачення на Львівську вугільну компанію. Воно розмитнене, кошти сплачені. Але люди обурені, бо стоять вагони з написами «Росія. Москва» на Львівщині. Це означає, що торгівля з Росією зараз триває», – сказав Ігор Грабінський.

Згодом у коментарі Укрінформу він розповів, що активісти, більшість із яких становлять учасники АТО/ООС, влаштували цілодобове чергування біля колій, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику. За словами Грабінського, вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовані по всій Україні, нещодавно активісти відзняли відповідний відеоролик у Хмельницькому.

Фото: відділ комунікації поліції Львівщини

Leopolis.news