logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Турці колективи художньої самодіяльності Стрийщини порадували горян своїм мистецтвом

13-05-2019 18:031743

У Турці колективи художньої самодіяльності Стрийщини порадували горян своїм мистецтвом

Фото: Leopolis.news

Вчора в рамках ІІІ Етнофестивалю гостинності кращі мистецькі колективи Стрийщини в культурному центрі «Україна» м. Турка виступили з концертною програмою “Велична і Соборна Україно, всім серцем Стрийщина вклоняється Тобі!”.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Розпочав Етнофестиваль гостинності народний хор «Дударик» із села Конюхів. В його виконанні прозвучала пісня «України стяг». Присутні з цікавістю переглянули відеофільм про Стрийщину, зокрема, її промисловість, сільське господарство, культурну, освітню та медичну галузі, духовну спадщину.

Але головне дійство було попереду. На сцені культурного центру «України» Турки ожило високе мистецтво колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців Стрийського району. Кожний номер концертної програми глядачі нагороджували гостей бурхливими оплесками вдячності.

Директор районного Народного дому, голова Міжнародної громадської організації «Світовий конгрес бойків» Петро Косачевич наголосив, що концертна програма стриян багатогранна, кожний номер вокальних та хорових колективів приємно вразив високою майстерністю.

За словами заслуженого працівника культури України Петра Косачевича, порадували гості  різнобарв’ям танців, пісень, театральною постановкою і декламуванням віршів, щирістю, талановитістю та бажанням показати все найкраще, що є в творчому доробку майстрів культури Стрийщини.

Він подякував гостям за подароване горянам справжнє свято пісні, танців, високої поезії та всього того,  чим славляться українці, котрі шанують і плекають народне мистецтво, національну культуру.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news