logo
28/03
27/03
2 ...

Через рясні дощі в Україні зменшиться виробництво цукру

14-05-2019 08:372702

Через рясні дощі в Україні зменшиться виробництво цукру

Фото: agroprod.biz

Цього року  перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження верхніх шарів ґрунту та високої відносної вологості повітря. За даними Укргідрометцентру, на території України випало приблизно 100 – 150 мм опадів.

Про це повідомляє прес-служба Укрцукру.

«Бурякоцукрова зона знаходиться у зоні сильно зволоженого ґрунту. Це зумовило часткове вимивання посівів цукрових буряків. Також, внаслідок великої кількості опадів рослини уражуються хворобами, які впливають на ріст, розвиток і цукристість цукрових буряків. Під час підвищеної зволоженості неможливо проводити жодні агрохімічні роботи, так як засоби захисту не встигатимуть проявити свою дію на шкідниках/забур’яненості», - пояснюють в аналітичній службі НАЦУ «Укрцукор».

Окрім того, під час рясних дощів вимивається азот з ґрунту, внаслідок чого погіршується ріст і розвиток цукрових буряків. Слід, також, враховувати, що у перезволоженому холодному ґрунті молоді рослини гинуть від нестачі кисню.

«Враховуючи всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижче очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру. За нашими прогнозами, цього року ми зможемо отримати в межах 1,1-1,2 млн т цукру. Така кількість може створити певний дефіцит на ринку», - пояснюють в асоціації.

Leopolis.news