logo
20/04
19/04
2 ...

Львів’янин пропонує розморозити проект будівництва метрополітену – петиція

14-05-2019 14:205418

Львів’янин пропонує розморозити проект будівництва метрополітену – петиція
Фото: rbc.ua

На сайті Львівської міської ради з’явилась електронна петиція «Розморозити проект Львівського Метрополітену».

 

Дата початку збору підписів – 14 травня, а автором є Василь Лозовий. 

У петиції написано, враховуючи затори та дуже велику кількість громадського і приватного транспорту, варто розморозити проект будівництва метро у Львові.

«Для збереження архітектурного вигляду міста і для безпеки будівель, які занесені до спадщини Юнеско, я пропоную проект метрополітену, який буде побудований не ближче , ніж 1-го кілометра в радіусі від Львівської міської ради (Ратуші). На мою думку, проект метрополітену має право на життя, враховуючи сучасні технології його буде набагато легше провести, ніж 25 років тому. Станом на сьогоднішній день цей проект заморожений , тому я прошу його розморозити і почати роботи щодо проектування», – написав Василь Лозовий.

Він додав, що біля парку імені Івана Франка може бути перша станція Університет, наступна – Цитадель.

«Метро може пролягати через Погулянку, де взагалі жодної архітектури немає, а далі –Коновальця, Кн.Ольги, Сихів. Проект потрібно розморозити і почати хоча б якусь роботу в цьому напрямку. Ніхто від Вас не вимагає вже і зараз копати котловани станцій, але повернутися до розгляду цього питання потрібно! Зараз забудовують Сихів, далі – Рясне , ще побудують 10-к будинків біля Скнилова і в жодну маршрутку ті люди не влізуть», – наголосив львів’янин.

До кінця збору підписів залишилось 60 днів. Станом на 14 травня петицію підписали 5 осіб з 500 необхідних. 

Довідка

Львівський метрополітен – можливий до спорудження у Львові вид рейкового позавуличного транспорту. Еволюціонував від ідеї підземного трамвая, який почав будуватися в місті наприкінці 1980-х років. У 1990-х обговорювалася можливість зведення класичного метрополітену, з початком 2000-х їй на зміну прийшла ідея легкого метро, зокрема, за системою «Радан». Дійсним до 2025 року Генеральним планом Львова реалізація таких планів не передбачена, вони пропонуються лише на дальшу перспективу.

«Львівський метрополітен» також є гротескним інтернет-мемом, що висміює російський шовінізм та українофобію. За легендою, він був збудований під час нацистської окупації міста в роки Другої світової війни і є місцем катувань росіян бандерівцями.

Leopolis.news