logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

КСУ висловив недовіру голові суду – ЗМІ

14-05-2019 19:342698

КСУ висловив недовіру голові суду – ЗМІ

Голові Конституційного суду Станіславу Шевчуку висловили недовіру.

Про це повідомила журналіст Ольга Худецька, передає «Лівий берег».

Зокрема, сьогодні судді КС на спеціальному засіданні розглянули висновок комісії з питань регламенту та етики і більшістю голосів проголосували за висловлення недовіри Шевчуку.

Худецька пише, що Шевчук відмовився йти у відставку, незважаючи на висловлену недовіру, тому зараз в суді йде таємне голосування про звільнення Шевчука з посади судді.

«До порядку денного засідань КС питання звільнення Шевчука включено не було, цей порядок формував сам Шевчук. Пізніше його змінили», – написала Худецька.

Як зазначається, саме глава КСУ приводить до присяги обраного президента України, в процесі інавгурації повідомляє про виконання новообраним всіх конституційних вимог щодо несумісності з посадою, відсутності інших обставин, які унеможливлюють складення ним присяги. Глава КСУ повинен запросити до трибуни новообраного президента і вручити йому текст присяги, а потім отримати від президента підписаний документ.

Глава КСУ з початку цього року потрапив відразу в кілька скандальних історій. Його вважають відповідальним за скасування статті про незаконне збагачення. Крім того, відразу кілька суддів звинуватили Шевчука в системних порушеннях законодавства і дисципліни, які призводять до інституціональної кризи КС.

Leopolis.news