logo
03/05
2 ...

У Львові пройшло розширене засідання обласної Олімпійської ради

26-01-2024 16:26523

У Львові пройшло розширене засідання обласної Олімпійської ради
Фото: ЛОР

Сьогодні, 26 січня, у Національному університеті «Львівська Політехніка» відбулося розширене засідання Олімпійської ради Львівщини в якому взяли участь керівництво Національного олімпійського комітету, олімпійський актив області, спортсмени, тренери й викладачі навчальних закладів Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

«На сьогодні українські спортсмени отримали вже 51 олімпійську ліцензію. Це мало, але рік тільки починається і я впевнений, що їх буде набагато більше. Потрібно їхати на Олімпійські ігри потужною сильною командою, щоби у такий важкий час на Олімпійських іграх всюди був наш, український, прапор.

Ми також закликаємо на всіх майданчиках і зустрічах, щоби росіян не допускали до змагань. Жодна федерація зимового спорту не допустила їх до змагань. З літніх видів спорту допустили, але за критеріями, які ми теж прописували. Їх почув і Олімпійський комітет і не допустив росіян до багатьох видів спорту. Робимо все можливе, щоби їх взагалі не було», – заявив у вітальному слові Президент НОК України Вадим Гутцайт.

На заході відзначили досягнення тренерів та найкращих спортсменів Львівщини за підсумками 2023 року – Юлію Коростильову, Юлію Ткач і Віталія Вергелеса. З цієї нагоди відбулося також спеціальне погашення іменних конвертів та марок із зображеннями цих спортсменів.

Також вручили відзнаки кращим викладачам кафедри фізичного виховання та спорту університету.

«Приємно, що Вадим Гутцайт спільно з олімпійською родиною знову збираються на Львівщині. Це ознака, що ми сформували тут правильне середовище та спортивну атмосферу.

Хочу подякувати хлопцям і дівчатам, які на фронті у важких умовах боронять Україну. Дякую спортсменам, які пішли зі зброєю захищати нас. Дякую спортсменам, які у 2023 році на світових змаганнях підіймали переможний український прапор. Впевнений, що кожен з вас робить велику роботу, представляючи українську державу на інших теренах. Це надважливо, щоби в інших країнах не забували про війну в Україні. Тішуся, що 55 спортсменів Львівщини з 14 видів спорту претендують взяти участь в Олімпійських іграх. Це для нас велике досягнення», – зазначив на відкритті заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news