logo
27/04
2 ...

У Яворівській центральній районній лікарні вперше проведено операцію заміни колінного суглоба

27-01-2024 15:11522

У Яворівській центральній районній лікарні вперше проведено операцію заміни колінного суглоба
Фото: з відкритих джерел

Цього тижня на базі хірургічного відділення у Яворівській центральній районній лікарні було вперше проведено операцію заміни колінного суглоба.

Про це повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Цю нелегку операцію проводили два лікарі-спеціалісти: хірург  Пелиньо Богдан Михайлович та травматолог Кужда Юрій Тимофійович. Це досвідчені лікарі, які мають великий досвід роботи і сотні вдячних пацієнтів за врятовані життя.

16 років травматолог Кужда Юрій працював у Судововишнянській лікарні, де показував дієву роботу, надавав допомогу пацієнтам з усієї області, які, знаючи про професіоналізм лікаря, зверталися до нього. Травматологічне відділення (зараз у Судововишнянській лікарні в межах реформи воно закрите) було відоме далеко за межами району, тут лікарі проводили чимало складних, а часом унікальних операцій.

Зараз у Яворівській центральній районній лікарні пацієнти можуть отримати дієву консультацію, пройти обстеження у досвідчених хірургів. На базі лікарні заплановано і надалі проводити складні ортопедичні операції.

Операція виконана успішно, тепер пацієнтка проходитиме реабілітацію.

Графік роботи лікарів у Яворівській центральній районній лікарні (м. Яворів, вул. Лозинського, 4): Пелиньо Богдан Михайлович приймає пацієнтів – понеділок-пʼятниця: 09:00-14:00; Кужда Юрій Тимофійович – щосереди. Пацієнтам потрібно мати електронне скерування від сімейного лікаря.

Підготувала Галина СОРОКА, для Leopolis.news