logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Львівська опера оприлюднила свою позицію щодо виконання російського репертуару балетними трупами у Польщі

27-01-2024 15:30954

Львівська опера оприлюднила свою позицію щодо виконання російського репертуару балетними трупами у Польщі
Фото: зі сторінки у Facebook

У Львівській національній опері відреагували на нову хвилю інформації про гастролі балетних труп з України із російським репертуаром у Польщі, яка почала активно ширитися у медійному просторі.

Як повідомили у Львівській національній опері, для власної промоції та підвищення статусу спекулюють брендами державних оперних театрів, використовуючи різні комбінації слів «Львівський (Kиївський, Oдеський)», «національний», «королівський», тощо, чим викликають прямі асоціації із офіційними балетними трупами державних установ.

«Попри наші численні заяви щодо непричетності нашого театру до подібних труп, медіа продовжують повʼязувати імʼя ймовірного очільника однієї з сумнозвісних труп-паразитів на російському репертуарі, Royal Lviv Ballet, - Олега Петрика - із Львівською національною оперою. Вкотре наголошуємо, що Олег Петрик від 2021 року не працює в нашому театрі. Нині він є професором кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. І. Франка. Також акцентуємо увагу на тому, що артисти балету Львівської національної опери не є учасниками цього колективу та на сьогодні не співпрацюють із ним.

Наша позиція лишається незмінною: ми засуджуємо діяльність колективів та артистів, що беруть участь в сумнівних концертах та акціях за участі російських зірок та не вилучають зі свого репертуару твори російських композиторів. Від початку повномасштабного вторгнення Львівська національна опера повністю відмовилась від російського репертуару. Тому ми наполегливо просимо ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію про те, що Олег Петрик та трупа Royal Lviv Ballet повʼязані із Львівською національною оперою. Дякуємо громадськості за небайдужість і працюємо далі на благо поступу української культури», – йдеться у повідомленні Львівської опери.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news