logo
06/05
05/05
2 ...

На Самбірщині у Нижанковичах футбольним турніром вшанували пам’ять загиблого захисника України та збирали кошти на потреби ЗСУ

28-01-2024 13:30445

На Самбірщині у Нижанковичах футбольним турніром вшанували пам’ять загиблого захисника України та збирали кошти на потреби ЗСУ

У спортивній залі школи смт. Нижанковичі Добромильської ТГ Самбірського району відбувся дитячий турнір з міні-футболу пам’яті колишнього випускника, загиблого захисника України від путінської орди Тараса Зарицького. Водночас серед учасників збирали кошти на допомогу ЗСУ.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Перед початком турніру його учасники зібралися на подвір’ї школи. При вході в навчальний заклад встановлені меморіальні дошки Тарасу Зарицькому, а також.Григорію Піпському – колишньому учневі, герою битви під Крутами. Він, потрапивши у полон більшовицької банди, яку на Україну привів Муравйов, перед розстрілом заспівав «Ще не вмерла Україна».

Хвилина мовчання стала даниною пам’яті та пошани новітньому оборонцеві незалежності України  Тарасу Зарицькому – молодшому сержанту 80 ОДШБР. Він добровільно пішов служити в ЗСУ. Його земне життя обірвалося біля с. Невське Луганської області. На його могилі капітани футбольних команд запалили лампадки.

У пам’ятному турнірі взяли участь чотири учнівські команди. Перше місце вибороли юні футболісти із села Міженець, друге – міста Добромиль, а господарі спортивної зали були третіми. Замкнули таблицю школярі з Нового Міста.

Спортивні нагороди вручала мама полеглого воїна Ольга Зарицька та організатори турніру. Всі учасники отримали також солодкі подарунки. А на потреби ЗСУ зібрали 6500 грн. Зазначалося, що герої не вмирають. Вони живуть доти, доки їхні імена не затираються в пам’яті наступних поколінь.  

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел