logo
05/05
2 ...

Російських окупантів, поранених в Україні, перекваліфіковують на шкільних вчителів

28-01-2024 14:22466

Російських окупантів, поранених в Україні, перекваліфіковують на шкільних вчителів
Фото: ілюстративне

Кремль активно агітує військових, які через стан здоров’я або ж з інших причин, вже не можуть брати участі у війні, ставати педагогами.

Як повідомляє Центр національного спротиву, у декількох регіонах рф у педагогічних вищих навчальних закладах запровадили програми перекваліфікації для громадян рф, які брали участь у війні з Україною.

«Жодних обмежень немає, це можуть бути учасники будь-яких формувань, в тому числі ПВК. Також не важливо, якою була первинна освіта майбутніх «педагогів». Після проходження навчання вони отримають право стати шкільним вчителем», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, російські військові, які найближчим часом завершать перенавчання на педагогів в рамках програми міністерства освіти рф стануть викладачами уроків історії, фізкультури та основ безпеки життєдіяльності. Окремо вони проводитимуть заходи у рамках початкової військової підготовки (НВП).

У школах таким вчителям рекомендують проводити уроки у військовій формі та демонструвати військове спорядження та амуніцію. Також наголошується на тому, що на особистому прикладі вони повинні проводити національно-патріотичне виховання молоді, агітувати їх пов’язувати свою подальшу долю із силовими структурами. А у зв’язку із наближенням “виборів президента” рф вони також мають проводити опосередковану агітацію в інтересах правлячої партії “єдіная расія” та кремлівського диктатора Владіміра Путіна.

Не виключено, що таких «педагогів» будуть також відряджати на ТОТ України для посилення пропагандистського впливу та мілітаризації української молоді. Варто звернути увагу також на той фактор, що ці вчорашні військові можуть страждати на розлади психіки, а їх допускатимуть до роботи з дітьми.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news