logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Самбірчанин у Львові представив виставку «Святий Йосафат очима колекціонера»

29-01-2024 11:47421

 Самбірчанин у Львові представив виставку «Святий Йосафат очима колекціонера»
Фото: з відкритих джерел

Вчора, 28 січня, в актовій залі  монастиря Згромадження Сестер св. Йосафата Львова була розгорнута тематична виставка «Святий Йосафат очима колекціонера». Експонати на огляд усім присутнім представив Степан Павлішак із Самбора – відомий колекціонер та літописець УГКЦ, розвитку релігійного життя.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Зазначимо, що 399 років тому, саме 28 січня 1625 року в Полоцьку  похоронили Архієпископа Полоцького Йосафата Кунцевича. Він був жорстоко вбитий 12 листопада 1623 року у Вітебську. 

Розпочалося вшанування і представлення виставки різноманітних друкованих та ілюстративних матеріалів тощо молебнем до св.. Йосафата. Його відслужив о. Андрій Стасів, духівник Львівської духовної семінарії. 

Сестри та присутні після молитви у монастирі з неабиякою цікавістю ознайомилися з рідкісними матеріалами розгорнутої експозиції.  

За словами сестри Климентії Луків, у монашій святині вшановується  пам'ять св. Йосафата у день його похорону, подякувала самбірчанину Степану Павлішаку за велику місійну працю. Водночас вона поділилася свідченнями отриманих ласк за посередництвом свого покровителя.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news