logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

У Самборі фестивалем церковних хорів попрощалися з колядою

29-01-2024 15:59575

У Самборі фестивалем церковних хорів попрощалися з колядою
Фото: Миколи Сенейка

Україна воює, але й колядує... Вчора, 28 січня, в кращій залі органної та камерної музики Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відбувся фестиваль хорів греко-католицьких церков «Прославимо Бога в коляді». 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Величний дух різдва, віри, надії,, любові, радості, бажання добра, перемоги над ворогом, миру в Україні та в кожній оселі витав у залі. У фестивалі взяли участь десять хорів міських греко-католицьких церков та три із с. Вільшаник. 

Це, зокрема, два хори прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці «Літанія», «Поклик душі», два церкви Різдва Пресвятої Богородиці «Голос серця» і дитячий, три мистецькі колективи церкви Преподобної Параскевії села Вільшаник та інші. В їх виконанні велично звучали колядки різдвяного фольклору. Ними ніби зверталися до чисельно зібраних слухачів: «Хай Ісус – мале дитя, Благословить ваше життя…», «Помолімось разом за державу, що торує свій тернистий шлях...», «Боже світло в серці запалімо, І славімо нашого Христа, Миру Україні попросімо, Радості у села і міста…».

Декан Самбірський о. Богдан Добрянський відзначив кожний церковний колектив  «Подяками». Фестиваль прощання з колядою завершився феєрично – зведений хор виконав попурі колядок. А насамкінець присутні долучилися до співу «Боже великий єдиний».  

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news