logo
07/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

У Старому Самборі для ВПО провели фестиваль: «Наші традиції – наша зброя»

30-01-2024 13:11467

У Старому Самборі для ВПО провели фестиваль: «Наші традиції – наша зброя»
Фото: Марії Кузьмин

Цикл зимових свят – Андрія, Святого Миколая, Святого вечора та Різдва у Старому Самборі завершився фестивалем «Наші традиції – наша зброя». Його провели для внутрішньо переміщених українців, які через бойові дії проживають у населених пунктах територіальної громади.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Такий захід відбувся за підтримки Міжнародної організації з міграції. Присутніх щиро привітав голова ТГ Ігор Трухим, наголосивши, що ми живемо в часі великої війни, чимало співвітчизників втратили рідні домівки, набули статусу вільно переміщених осіб.

«Але ми завжди повинні пам’ятати, – наголосив очільник громади, – що ми всі єдині, ми – українці. Хочемо, щоб вам у нас жилося комфортно, поки не здобудемо перемоги над ворогом».

За словами представниці Міжнародної організації з міграції Анастасії Куцак, мета фестивалю – покращити соціальну згуртованість ВПО та місцевих жителів, аби вони краще розуміли одні одних, почували себе українцями, що вони громадяни єдиної держави.

 «Я приємно вражена цим заходом, – сказала Анастасія Куцак журналістам. – Я бачила сльози у місцевих жителів, коли зі сцени говорила людина із Запоріжжя. З яким  захопленням слухали внутрішньо-переміщені особи, коли про Україну, її звичаї і традиції розповідали і показували прикарпатці. Все вдалося! Ми в територіальних громадах проводимо різні заходи для згуртування людей, але Старосамбірська обрала чи не найкращий формат».

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news