logo
02/05
01/05
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Нідерланди виділяють €122 млн на боєприпаси та кібербезпеку для України

30-01-2024 13:53472

Нідерланди виділяють €122 млн на боєприпаси та кібербезпеку для України
Фото: ілюстративне

Уряд Нідерландів оголосив про виділення 122 мільйонів євро на допомогу Україні.

Як повідомляє пресслужба уряду країни, Нідерланди виділять 87 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для України. Також 25 мільйонів євро буде сплачено до Міжнародного фонду для України (МФУ) на придбання обладнання. Уряд також інвестує 10 мільйонів євро в покращення кіберзахисту України.

Як повідомила в Палаті представників міністр Кайса Оллонгрен, пожертвування є результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG), до складу якої входять 50 країн-партнерів. Вони допомагають Україні купувати обладнання та ресурси для захисту від росії.

Раніше Нідерланди внесли 100 мільйонів євро в IFU, ініціативу Сполученого Королівства. За кошти фонду закуплено ЗРК, боєприпаси та запчастини. Обладнання закуповується безпосередньо у промисловості. Так він швидше потрапляє в Україну і бюджет використовується оптимально. 

До цього Нідерланди також виділили 130 мільйонів євро на артилерійські снаряди для очолюваного Німеччиною фонду для закупівлі 155-мм снарядів, які дуже потрібні Україні. Крім цього, обіцяні 87 мільйонів євро. 

Внесок на кіберзахист буде спрямований, в тому числі, на створення та розширення онлайн-інфраструктури в Україні. Це дуже важливо. Країна вже зіткнулася з кількома спробами хакерства та кібератак.

«Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі», – сказала Оллонгрен.  

«Зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні. Вони борються за свою країну та за цінності, які ми поділяємо: самовизначення, свобода, рівність, права людини», – додала вона.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news