logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

До уваги сільгоспвиробників Львівщини: запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

31-01-2024 14:45389

До уваги сільгоспвиробників Львівщини: запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві
Фото: Львівська ОВА

Максимальна сума кредиту дорівнює еквіваленту 800 000 доларів США на одного позичальника.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У січні цьогоріч Європейський Союз та Група Світового банку разом з Урядом України започаткували роботу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Він сприятиме розвитку аграрного сектору та спрямований на підтримку малих фермерів, які обробляють земельні ділянки площею до 500 гектарів. 

Фонд часткового гарантування кредитів надаватиме гарантії українським банкам у розмірі до 50 % зобов'язань позичальника за інвестиційними кредитами та кредитами на фінансування оборотного капіталу, для підтримки малих фермерів, які володіють сільськогосподарськими угіддями площею до 500 гектарів або користуються ними.

Відібрані позичальники, можуть отримати:

  • кредити на фінансування оборотного капіталу на термін до 3 років; 
  • інвестиційні кредити на термін до 7 років; 
  • кредити для купівлі землі на термін до 10 років. 

Максимальна сума кредиту дорівнює еквіваленту 800 000 доларів США на одного позичальника.

Доступ до гарантій Фонду та скористатися іншими державними програмами можуть малі фермери, які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі. 

«Ця ініціатива – важливий крок для малих фермерів України та зокрема для Львівщини. Адже в області здійснюють діяльність близько 600 фермерських господарств із площею до 500 га. У більшості таких господарств відсутня належна застава для залучення кредитів, а Фонд часткового гарантування кредитів дасть можливість малим фермерам розвивати свій бізнес та забезпечить сталість розвитку сільського господарства» - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Також члени групи Світового банку запровадить загальнонаціональну інформаційну кампанію для того, щоб надати малим фермерам необхідні знання про програму, включно з інформацією про процес подання заявок та фінансові продукти банків-учасників Фонду часткового гарантування кредитів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news