logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Міноборони України та Пентагон посилять спільний контроль за використанням міжнародної допомоги

31-01-2024 16:09495

Міноборони України та Пентагон посилять спільний контроль за використанням міжнародної допомоги
Фото: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з Генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем у Києві.

Як інформує МОУ, під час зустрічі Умєров поінформував американську сторону про інституційні трансформації, що тривають в Міністерстві.  

Зокрема, щодо запровадження дієвої системи нагляду, менеджменту ризиків, відповідності, запобіганню корупції у сфері закупівель, а також щодо запровадження інструментів демократичного контролю у сфері оборони.

«До кінця квітня ми матимемо стовідсоткову впевненість, що усі наглядові механізми будуть впроваджені, та система працюватиме», – сказав міністр.    

Умєров також наголосив, що посилення контролю і прозорості у використанні безпекової допомоги, яка надається Україні партнерами, є одним з пріоритетів у роботі відомства.

У рамках зустрічі Головна інспекція Міністерства оборони України та Офіс Генерального інспектора Міністерства оборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння. Мета документу – посилення співпраці у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги. 

Серед іншого Меморандум передбачає:

  • обмін актуальною інформацією для виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству або корупції, що впливає або стосується безпекової допомоги, яку США надають Україні
  • проведення спільних заходів з виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству та корупції
  • створення механізму взаємної передачі запитів, що стосуються розслідувань і заходів у межах повноважень та юрисдикції сторін
  • проведення періодичних зустрічей для визначення пріоритетних напрямків співробітництва для досягнення спільних цілей.

З українського боку Меморандум підписав Головний інспектор Міністерства оборони України адмірал Ігор Воронченко, з американського – Генеральний Інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news