logo
28/04
2 ...

У Бібрській громаді відкрили кабінет музично-теоретичних дисциплін (ФОТО)

01-02-2024 21:49429

У Бібрській громаді відкрили кабінет музично-теоретичних дисциплін (ФОТО)
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Його відкрили в музичній школі імені Юрія Сінгалевича, що цьогоріч відзначає 70-річчя діяльності.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Напередодні 31 січня відкрили сучасний кабінет музично-теоретичних дисциплін в Бібрській музичній школі імені Юрія Сінгалевича, що цьогоріч відзначає 70-річчя діяльності. До реалізації проєкту, завдяки якому юні здобувачі освіти матимуть змогу вивчати музично-теоретичні предмети за допомогою сучасних технологій, долучилася також Бібрська міська рада.

Завершили реалізацію пілотного проєкту  департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації «Створення сучасного кабінету музично-теоретичних дисциплін», що проходив в межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини. Реалізували проєкт за частку коштів обласного бюджету, яка становила 1 млн 800 тис. гривень. Окрім цього, були залучені кошти місцевих бюджетів і фінансова допомога благодійників.

Результатом цього масштабного проєкту стало відкриття у грудні 2023 року сучасних кабінетів у трьох, а в січні 2024 року – в п’ятьох мистецьких навчальних закладах області. Таким чином учні Рудківської, Добромильської,  Судововишнянської, Турківської, Старосамбірської, Жовтанецької, Бібрської музичних шкіл і Бориславської дитячої школи мистецтв отримали змогу навчатися в обладнаних новими меблями кабінетах, для яких придбали нові музичні інструменти, комп’ютери, мультимедійне обладнання, сучасні акустичні системи з мікрофонами, електрофортепіана.

 «Важливим є те, що кошти обласного та місцевого бюджетів використали для надзвичайно важливої та найпотрібнішої справи – забезпечення добрих умов для здобуття освіти наших дітей. Мистецька дитяча освіта – це те, на що ми звертаємо посилену увагу, адже саме вона не лише плекає здібності й таланти підростаючого покоління, не просто дає знання і розвиває навички та вміння, але й виховує повагу до рідних традицій, гордість за багате українське музичне мистецтво, а ще закладає основи міцного національного характеру через культуру. І тут надзвичайно важливо, щоб дітям було зручно, комфортно, цікаво, щоб вони мали мотивацію і бажання вчитися, опановувати нове, удосконалюватися, творити, спілкуватися», - зазначає заступник голови обласної військової  адміністрації Іван Собко.

Відкриття кабінету – це безпечний і комфортний доступ викладачів та учнів до необхідної інформації, а також відчуття комфорту під час уроків. Інтерактивна панель, акустична система з радіобазою, електронне фортепіано, набір перкусійних інструментів, новий комплект меблів – все це однозначно сприятиме більш ефективному та результативному процесу навчання.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news