logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Україна і Канада започаткують коаліцію для повернення українських дітей (ВІДЕО)

02-02-2024 13:43469

Україна і Канада започаткують коаліцію для повернення українських дітей (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула до Києва і провела зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

На спільному брифінгу Кулеба і Жолі розповіли про подальшу співпрацю обох країн. Йдеться не лише про оборонну підтримку, а й допомогу у поверненні українських дітей.  

Зокрема, міністерка анонсувала створення коаліції для повернення українських дітей

«Реальність цієї війни – трагічне й незаконне вивезення тисяч українських дітей. Їх забрали з власної домівки, від своїх родин і позбавили власної мови. Важливість повернення дітей не можна недооцінити. Це і є справа нашої людськості, саме тому сьогодні Канада й Україна започаткують коаліцію для повернення українських дітей», – розповіла Мелані Жолі.

За її словами, Канада інформуватиме всіх про те, хто ці діти, і переконуватиме, щоби країни об’єднувалися навколо цього питання. Вона зазначила, що Канада говоритиме з багатьма країнами, зокрема Мексикою, Бразилією, Катаром та іншими. Мелані Жолі також зазначила, що Канада працюватиме з тими країнами, які мають прямі відносини з Росією, щоби сприяти поверненню українських дітей додому.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news