У Львові хочуть збільшити вартість проїзду в електротранспорті

http://leopolis.news/post/10054/u-lvovi-hochut-zbilshyty-vartist-prozdu-v-elektrotransporti?fbclid=IwAR1ufkfJJv_weGuxlrpBR99PYdRfl4gx6d_346wSQAo4PgJ3GkcZ4z-0wzA

25/10/2019

Про це заявив  заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Андрій Білий зазначив, що 80% усіх витрат «Львівелектротрансу» становлять виплата заробітної плати, плата за електроенергію та обслуговування робочого складу. За словами чиновника, з квітня 2018 року, коли востаннє переглядали тариф на електротранспорт, собівартість перевезень суттєво зросла та продовжує збільшуватися.

Тому чиновники міської ради пропонують вартість разової поїздки збільшити до 6 грн; вартість разової поїздки на квитка придбаний у водія - 7 грн; квиток на 90 хвилин, який дає можливість пересадки, - 8 грн; місячний абонемент - 200 грн.

 

Андрій Білий також розповів, що недотримання графіку електротранспортом спричинене не технічним станом трамваїв та тролейбусів, а заторами на дорогах.

Крім того, чивновник розповів, що відбулась зміна щодо зменшення кількості та площі реклами на електротранспорті. У 2017 році дохід від реклами був 3 млн грн, а зараз дохід є 7 млн грн, при тому, що на 30-40% реклами стало менше. Водночас реклама на трамваях та тролейбусах у Львові є найдорожчою в Україні.

Пропозицію про підвищення вартості проїзду в електротранспоті незабаром винесуть на громадське обговорення, а після цього управління підготує відповідний проект рішення для затвердження.

Леся БУРБАН, Leopolis.news