logo
03/05
2 ...

У Львівській ОВА пояснили важливість прийняття в комунальну власність цілісних майнових комплексів профтехосвіти

05-02-2024 20:36409

У Львівській ОВА пояснили важливість прийняття в комунальну власність цілісних майнових комплексів профтехосвіти
Фото: Львівської ОВА

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик наголосив на важливості  прийняття з державної власності цілісних майнових комплексів професійно-технічної освіти в обласну комунальну власність.

Про це він написав у Фейсбук.  

«Віддати не можна залишити»

Поки Львівська міська рада «стратегує», де ж поставити кому в цьому непростому виборі, декілька аргументів від мене – чому завтра депутати Львівська обласна рада повинні прийти на сесію і проголосувати «ЗА» прийняття з державної власності цілісних майнових комплексів професійної (професійно-технічної) освіти в обласну комунальну власність. 

Передача закладів професійно-технічної освіти (ЗПТО) як цілісних майнових комплексів з державної власності у спільну власність територіальних громад - це одне із базових завдань Концепції реалізації державної політики у сфері професійної професійно-технічної освіти «Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта на період до 2027 року», схваленої Розпорядженням КМУ від 12 червня 2019 р. № 419-р; 

Рішення про передачу ЗПТО з державної власності у обласну комунальну власність ВЖЕ прийняті урядом. 

Обласна влада розвиває професійно-технічну освіту не залежно від політичної доцільності, а системно, відповідно до «Стратегічного плану розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти Львівської області до 2027 року», напрацьованому спільно з EU4Skills в 2021 році.

Саме обласна влада формує регіональне замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Після рішення про передачу закладів додаткове фінансове навантаження на обласний бюджет 2024 року не виникне», – написав Годик.

Leopolis.news