logo
28/04
2 ...

В.о. ректора ЛНМУ взяв участь в українсько-німецькій конференції з психічного здоров’я та реабілітації

06-02-2024 21:21411

В.о. ректора ЛНМУ взяв участь в українсько-німецькій конференції з психічного здоров’я та реабілітації
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Впродовж двох днів, 1-2 лютого, в Берліні проходила українсько – німецька конференція з психічного здоровʼя і реабілітації, присвячена темі піклування про ментальне здоров’я як окремої людини зокрема, так і цілих країн загалом.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. 

Захід зібрав провідних європейських фахівців сфери для обговорення глобальних викликів та вивчення досвіду України із реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Конференція ініційована першими леді двох країн – Оленою Зеленською та Елькою Бюденбендер. Форум проводився за сприяння Федерального міністерства охорони здоров’я, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку, Німецької платформи для відбудови України, університетської клініки Берліна «Шаріте» та БГ «Клінікен».

До складу української делегації увійшов виконувач обов`язків ректора Львівського національного медичного університету, доктор медичних наук Орест Чемерис. Він взяв участь в пленарних засіданнях та дискусіях й обговореннях актуальних проблем реабілітації й підтримки ментального здоров’я не лише населення, а й, передусім, медичних працівників в умовах війни. Окрім того, очільник Університету мав можливість поспілкуватися безпосередньо із міністром охорони здоровʼя Німеччини Карлом Лаутербахом щодо сприяння у налагодженні співпраці із місцевими медичними університетами.

Під час конференції особлива увага була приділена ефективним напрацюванням Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що допомагають українцям долати травматичний досвід війни та посилювати власну стійкість.

Як зауважив міністр охорони здоровʼя Німеччини Карл Лаутербах, передумовою вступу України  до ЄС є працююча система охорони здоровʼя. Власне для вдосконалення цієї системи під час конференції міністр охорони здоров`я України Віктор Ляшко та його німецький колега  Карл Лаутербах підписали спільну Декларація, основою якої є обʼєднання зусиль в 

  • медичному партнерстві;  
  • підтримці України в євроінтеграційних процесах в сфері охорони здоровʼя; 
  • розбудові кадрового потенціалу

Останній пункт має безпосередній стосунок до Університету, адже виклики та вимоги, що стоять перед вітчизняними медичними працівниками постійно зростають, відтак вони постають і перед медичними ЗВО. 

Leopolis.news