logo
27/04
26/04
2 ...

Львівська лікарня отримала від благодійників обладнання для порятунку дитячих сердець

06-02-2024 20:25516

Львівська лікарня отримала від благодійників обладнання для порятунку дитячих сердець
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Вкрай потрібне обладнання для порятунку дитячих сердець отримав Центр кардіохірургії лікарні святого Миколая Першого медичного обладнання Львова. Його передали благодійники. Вартість спеціалізованого обладнання – 2,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Наші добрі друзі Credit Agricole Ukraine передали нашому Центру кардіохірургії допомогу на суму 2,5 млн грн. Добру справу вдалося реалізувати за підтримки благодійного фонду Твоя опора. Дякуємо благодійникам за підтримку та постійну допомогу, і спільними зусиллями продовжуємо рятувати життя маленьких українців», - зазначають у дитячій лікарні святого Миколая Першого медичного обладнання Львова.

Серед придбаного обладнання – спеціальні шприцеві насоси для введення ліків маленьким пацієнтам, особливо, у реанімації після виконання втручань; один монітор NIRS для відстеження споживання кисню тканинами організму під час операції; лампа фототерапії, що допомагає лікувати жовтяницю в новонароджених.

Зазначимо, Центр дитячої кардіохірургії в лікарні святого Миколая було відкрите у 2022 році. Це єдине таке відділення у західних регіонах України. Тут є 18 ліжко-місць та ще 6 – реанімаційних. Кардіохірурги виконують найскладніші втручання для діток з перших годин життя без потреби в транспортуванні малюка на далекі відстані.

Від початку російської агресії у Центрі дитячої кардіохірургії проліковано 1773 дитини з різних областей України, а 2577 діток отримали амбулаторну допомогу. І це лише ті маленькі пацієнти, які були змушені покинути домівки через війну.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news