logo
04/05
03/05
02/05
2 ...

Львівська міськрада затвердила бюджет розвитку

08-02-2024 14:501792

Львівська міськрада затвердила бюджет розвитку
Фото: Романа Балука для Львівської міськради

На сесії Львівської міської ради затвердили розподіл коштів бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2024 рік.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Загальний розмір бюджету розвитку Львова у 2024 році – 1,9 мільярда гривень. Бюджет розвитку – це гроші, якій йдуть на капітальні видатки громади, такі як ремонти шкіл, садків, лікарень, укриттів, аварійних доріг та інше.

Цьогоріч бюджет міста критично малий. Для порівняння: торік він становив 4,5 мільярда. Якщо забрати від 1,9 мільярда усі гарантії по кредитах, залишається – 739 мільйонів гривень. Це та сума, якою можемо розпоряджатись.

«Наголошу, що на підтримку армії вже заклали 1 мільярд гривень на закупівлю та субвенцію необхідної техніки, та щонайменше 500 млн – на Програму підтримки ветеранів», – зазначив  міський голова Львова Андрій Садовий.

Пріоритетні напрямки бюджету розвитку 2024 року: Програма національного спротиву (в межах якої виділять 1 мільярд гривень на ЗСУ), центри для ветеранів, центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи та облаштування приміщень для реабілітації поранених.

Кошти бюджету, які залишаються, розподіляють за напрямками:  

1. Медицина і реабілітація – 221 млн грн (облаштування та оновлення медичних обʼєктів під лікування поранених, співфінансування проектів реабілітації поранених, закупівля обладнання).

2. Освіта – 90 млн грн (облаштування центрів патріотичного виховання, капітальний ремонт укриттів в школах, завершення раніше розпочатих робіт).

3. Інвестиції в критичну інфраструктуру – 225 млн (підключення мереж водопостачання, будівництво каналізаційного колектора в Дублянах, реконструкція електропостачання, ремонт електротранспорту тощо).

4. Співфінансування грантових проектів – 30 млн грн (школа в Брюховичах, тепломодернізація двох фасадів ТМО 1).

5. Аварійно-відновлювальні роботи обʼєктів, які постраждали внаслідок ракетних ударів – 28,2 млн грн.

Leopolis.news