У ГПУ ми розслідували справу, в якій фігурував Богдан – Горбатюк

http://leopolis.news/post/10072/u-gpu-my-rozsliduvaly-spravu-v-yakiy-figuruvav-bogdan--gorbatyuk

25/10/2019

Про це Горбатюк заявив в ефірі «Громадського радіо».

Він зазначив, що в управління спецрозслідувань вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити більше 3 мільярдів гривень за гарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи» перед російським Міноборони.

«Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації.

За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана», - заявив Горбатюк.

Водночас, у Генпрокуратурі заявили, що нічого не знають про начебто підозру Богдану, пише «Інтерфакс-Україна»

«У нас немає такої інформації. Крім того, що ми вказували раніше, ми не анонсуємо підозри та процесуальні або слідчі дії в кримінальних провадженнях», - сказали в пресслужбі Генпрокуратури.

Там також підкреслили, що вони проти використання органів прокуратури «як можливого інструменту в політичній боротьбі або для інформаційних провокацій після законного звільнення одного з прокурорів».

Нагадаємо, 23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Горбатюка з посади керівника управління спеціальних розслідувань.

Водночас, сам Горбатюк пов'язує це з тим, що він «незручний» для нового керівництва ГПУ. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів.

Leopolis.news